HaftCraft is ontstaan vanuit de bezetting als septet met strijkkwintet, fagot en contrafagot en met leden van het Nationaal Orkest van België: Het strijkkwintet kan in vele gevallen worden beschouwd als een reductie van een strijkorkest. Door hieraan enkele solisten toe te voegen is het ensemble in één programma gemakkelijk te modelleren naar andere bezettingen en combinaties.

In dit project gaat het ensemble op zoek naar een symbiose tussen een Westerse klassieke stijl en de authenticiteit van diverse Iraanse componisten. De composities, waarvan vele nieuwe creaties zijn, zijn noch traditioneel Iraans noch Westers klassiek hedendaags. Iedere componist werkt op zijn manier naar dit project toe. Hierdoor is het programma binnen eenzelfde thema toch divers en dynamisch. De bezetting van het ensemble bestaat uit een strijkkwartet, fagot en sopraan. Ana Naqe, sopraan, zal de liederen vertolken in het Farsi. De teksten zijn van Iraanse dichters zoals o.m. Sohrab Sepehry en Nima Yooshij.

Dit concert is een benefietconcert t.v.v. het “Fonds Kind en Orgaantransplantatie – Prof. Dr. R. Van Damme-Lombaerts” van de KU Leuven.

Bezetting:

Ana Naqe sopraan
Bert Helsen fagot, Philip Handschoewerker viool, Maria-Elena Boila viool
Katelijne Onsia altviool, Lesya Demkovych cello

Info:   http://www.haftcraft.com/persiantheme/

Datum & locatie: vrijdag 9 februari 2018 om 20.00 u. in de St. Jan-de-Doperkerk, Groot Begijnhof Leuven.

Tickets & reservatie, zie: https://www.kuleuven.be/mecenaat/kindenorgaan , of universiteitsfonds@kuleuven.be , v.v.k.: 20 EUR, kassa: 25 EUR