TICKETS en RESERVATIES

LAGER OP DEZE PAGINA

In maart 2024 vierde Hortus Musicalis zijn 45-jarig bestaan met een negende lustrumconcert. En hoe kon dat beter dan met een concert met parels uit de 19e eeuw, een periode die doorgroeit vanuit de harmonische klassieke muziek naar de passie van de romantiek.

 

PROGRAMMA

Luigi Cherubini is een Italiaans componist die vooral werkzaam was in Parijs. Zijn Requiem in c mineur (1816) komt qua opzet heel dicht bij het overbekende Requiem van Mozart. Cherubini ontving de opdracht voor dit werk met het oog op een herdenkingsdienst van koning Lodewijk XVI die tijdens de Franse Revolutie was onthoofd. Het bezit een aantal geweldige muzikale vondsten die vooral in de zangpartijen een kinderlijke blijheid en opgewektheid uitstralen, om even later over te gaan in hartstocht en diepzinnigheid. Het stuk kreeg zoveel bewondering van Beethoven, dat het ook is uitgevoerd tijdens zijn begrafenis. Schumann prees het werk als “zonder gelijke in de wereld”.

Uit diezelfde tijd (1815) komt een jeugdwerk van Franz Schubert, zijn eerste Stabat mater (D175). Met de eerste vier verzen van het Latijnse gedicht componeerde hij één vloeiende maar variërende beweging die ontspruit vanuit een kort interludium van het orkest. Wellicht heeft Schubert dit werk gecomponeerd naar aanleiding van een herdenkingsviering voor zijn overleden moeder. In diezelfde toonaard gaf Schubert vorm aan treurnis en geheimzinnigheid in zijn Onvoltooide Symfonie. Sommige musicologen herkennen ook hierin de band met zijn overleden moeder.

De lijn van de romantiek wordt afgerond met het Schicksalslied (lied van het lot), een krachtige compositie voor koor en orkest van Johannes Brahms uit 1868-71 op basis van het gelijknamige gedicht van Friedrich Hölderlin. Brahms creëerde een tijdloos werk dat moest vormgeven aan zijn persoonlijke interpretatie van ‘het lot’, zijn diepe overtuiging van de ‘futiliteit van het menselijke lot in een door storm geteisterde wereld’.

BEZETTING

Koor: Hortus Musicalis Pellenberg

Orkest: Frascati Symphonic Leuven, met koper- en houtblazers, strijkers, pauken (35 muzikanten)

Artistieke leiding en dirigent: Luc Laurent

Parking en shuttledienst

In de directe omgeving van de H.Hart-kerk Blauwput zijn er niet veel parkeermogelijkheden. We raden aan om uw wagen te parkeren in de B-Parking aan het station (Martelarenlaan 4, Leuven). Van daaruit is het 450 m wandelen (7 min.) langs de Diestsesteenweg naar de kerk (zie schema).

voor wie minder goed ter been is…

U kunt uiteraard ook uw passagiers eerst afzetten aan de kerk om dan pas uw wagen te parkeren. Wij voorzien een gratis shuttledienst van de B-Parking naar de kerk (zaterdag vanaf 19u – zondag vanaf 15u). Ook na afloop van het concert kunt u van de shuttledienst gebruik maken.

Fietsers kunnen vlakbij de kerk hun fiets kwijt op de speelplaats van de school.

Tickets reserveren

In het onderstaande formulier kan je genummerde plaatsen reserveren. LET OP dat u de juiste dag uitkiest. Op het volgende scherm kan u dan stoelen uitkiezen op een plannetje.

Het gebruik van onze toepassing voor ticket- en plaatsreservatie maakt dat u zeker bent van de plaats die u kiest.

Er zijn ook plaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers (rij A en rij F). Elke rolstoelgebruiker kan twee voorbehouden plaatsen reserveren: één voor de rolstoel en één voor een begeleider.  Houders van een European Disability Card (EDC) kunnen een gratis ticket voor de begeleider aanvragen per e-mail aan hortus.musicalis@telenet.be.

De prijs van een ticket bedraagt 25 EUR inclusief 1 EURO reservatiekost.  Aangekochte tickets kunnen niet terugbetaald worden.

Kinderen tot 12 jaar: gratis toegang. Vraag uw kortingscode per e-mail aan hortus.musicalis@telenet.be

Hortus Musicalis vzw investeert alle nodige middelen om de informatie, die op haar website wordt weergegeven, actueel te houden en om op die manier de informatie zo correct en volledig mogelijk te verspreiden. Hortus Musicalis vzw kan echter geen garantie bieden daaromtrent en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de rechtstreekse of onrechtstreekse schade die is opgelopen tijdens het bekijken of gebruiken van de site, behalve in geval van zware fout van Hortus Musicalis vzw die door de gebruiker kan worden aangetoond. Hortus Musicalis vzw is niet verantwoordelijk voor de gevallen van overmacht waardoor de uitvoering van de concerten kan worden uitgesteld of verhinderd. Worden onder meer maar niet uitsluitend als gevallen van overmacht beschouwd: staking, natuurrampen, epidemieën, extreme weersomstandigheden, brand, overheidsmaatregelen, technische defecten, overstromingen. Hortus Musicalis vzw is er niet toe gehouden het bewijs te leveren van de onvoorzienbare of onvermijdbare aard van de situatie in geval van overmacht.

Indien Hortus Musicalis vzw de voorstellingen annuleert en verschuift naar nieuwe data, worden de tickets door Hortus Musicalis vzw terugbetaald ofwel omgewisseld tegen tickets voor een andere voorstelling georganiseerd door Hortus Musicalis vzw, naar keuze van de Klant.

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket (CST) in een van de volgende situaties:

*Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
*Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
*Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat. De geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
*Je hebt een snelle antigenentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat. Geldigheid = dag van de test plus 1 dag.

Je kan je persoonlijke CST-certificaat digitaal opvragen via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel of mijngezondheid.be . Alle detailinformatie over het CST kan je ook terugvinden op de website van de Vlaamse Overheid: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket

Bij aankomst dien je je Covid Safe Ticket te tonen aan onze medewerkers die de QR-code zullen inscannen.  Wij controleren enkel de geldigheid van het ticket en bewaren geen persoonlijke gegevens.

Tickets reserveren via

www.kerknet.be/rossini

Voorgaande concerten


Corona update 7/04/2020: Concerten 14 en 15 maart afgelast.


Beste muziekliefhebber,

Door de perikelen rond het coronavirus hebben wij helaas de passieconcerten van zaterdag 14 en zondag 15 maart moeten annuleren. Aansluitend hebben wij gezocht naar mogelijkheden om de twee concerten te verplaatsen naar een latere datum (na de zomervakantie). Tot onze grote spijt is dat niet mogelijk gebleken, om tal van redenen, zodat wij genoodzaakt zijn om de twee uitvoeringen definitief te schrappen.

Uiteraard zijn wij bereid om uw tickets te compenseren. Dat kan op drie manieren:

1. Allereerst kunt u kiezen voor een waardebon die u kunt gebruiken voor het volgende concert van Hortus Musicalis. Zo plannen wij een concert (eveneens met solisten en barokorkest) met uitvoeringen op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 februari 2021. Op het programma staan “Verborgen parels van de Vlaamse Barok”.

2. U kunt ook opteren voor een terugbetaling van uw tickets.

3. Ten slotte kunt u het bedrag van uw ticket(s) doneren aan Hortus Musicalis. Uw financiële steun voor ons koor is bijzonder welkom, zeker nu wij aanzienlijke kosten hebben gemaakt in voorbereiding op dit concert.

U kunt ons uw keuze meedelen aan de hand van dit antwoordformulier. Graag ontvingen wij uw antwoord vòòr 19 april.

Wij hopen op uw begrip en uw steun en kijken er naar uit om u bij ons volgende concert opnieuw te mogen begroeten.

Vriendelijke groeten, namens het bestuur,

Hubert De Neve, Voorzitter
Luc Laurent, Dirigent