zaterdag 16 oktober 20.30 u

zondag 17 oktober 16.00 u

MUSICA SACRA

Wie “barok” zegt, denkt meteen aan Johann Sebastian Bach. De barok beslaat evenwel meer dan een eeuw (van 1600 tot 1750), en valt schematisch nog eens uiteen in drie periodes van 50 jaar. Het pad naar Grootmeester Bach werd daar door heel wat andere componisten geplaveid.

Op muzikaal vlak was Heinrich Schütz (1585-1672) zonder twijfel een ‘grondlegger’. Hij vond zijn inspiratie tijdens een reis naar Italië  waar deze nieuwe muziekstijl opgang maakte. Hij paste die toe op  teksten van Luther die het Duitse geloofsleven beheersten. Ook de ‘Orpheus van Zittau’, zoals Andreas Hammerschmidt (1611-1675) werd genoemd, heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van die sacrale muziek in Duitsland. En dan was er natuurlijk nog Dietrich Buxtehude (1637-1707) die de 18-jarige Bach zodanig wist te inspireren, dat die er een winterse voettocht van 400 km voor over had om de componist, organist en muziekpedagoog nader te leren kennen. Bach verlengde zijn ‘leerstage’ in Lübeck zelfs zo lang dat zijn aanstelling in Arnstadt er door in het gedrang kwam.

Redenen genoeg om deze hoogstaande muziek  nader te leren kennen tijdens het najaarsconcert van Hortus Musicalis, helemaal gewijd aan de “Musica Sacra” uit het Duitsland van de 17de eeuw.

kapel Sint Kamillus

Krijkelberg 1 – 3360 Bierbeek

Tickets reserveren


In het onderstaande formulier kan je genummerde plaatsen reserveren. LET OP dat u de juiste dag uitkiest. Op het volgende scherm kan u dan stoelen uitkiezen op een plannetje.

Het gebruik van onze toepassing voor ticket- en plaatsreservatie maakt dat u zeker bent van de plaats die u kiest.

Er zijn ook plaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers. Elke rolstoelgebruiker kan twee voorbehouden plaatsen reserveren: één voor de rolstoel en één voor een begeleider.

De prijs van een ticket bedraagt 20 EUR inclusief 1 EURO reservatiekost.

Kinderen tot 12 jaar: gratis toegang. Vraag uw kortingscode aan per e-mail aan hortus.musicalis@telenet.be

Indien u via mail een voucher ontving ter compensatie van geannuleerde tickets, kan u die invullen in het veld “GEBRUIK EEN ACTIECODE” onder de tweede KIES-knop.

Om het concert bij te wonen is een geldig Covid Safe Ticket nodig.  

Meer info lager op deze pagina.

Hortus Musicalis vzw investeert alle nodige middelen om de informatie, die op haar website wordt weergegeven, actueel te houden en om op die manier de informatie zo correct en volledig mogelijk te verspreiden. Hortus Musicalis vzw kan echter geen garantie bieden daaromtrent en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de rechtstreekse of onrechtstreekse schade die is opgelopen tijdens het bekijken of gebruiken van de site, behalve in geval van zware fout van Hortus Musicalis vzw die door de gebruiker kan worden aangetoond. Hortus Musicalis vzw is niet verantwoordelijk voor de gevallen van overmacht waardoor de uitvoering van de concerten kan worden uitgesteld of verhinderd. Worden onder meer maar niet uitsluitend als gevallen van overmacht beschouwd: staking, natuurrampen, epidemieën, extreme weersomstandigheden, brand, overheidsmaatregelen, technische defecten, overstromingen. Hortus Musicalis vzw is er niet toe gehouden het bewijs te leveren van de onvoorzienbare of onvermijdbare aard van de situatie in geval van overmacht.

Indien Hortus Musicalis vzw de voorstellingen annuleert en verschuift naar nieuwe data, worden de tickets door Hortus Musicalis vzw terugbetaald ofwel omgewisseld tegen tickets voor een andere voorstelling georganiseerd door Hortus Musicalis vzw, naar keuze van de Klant.

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket (CST) in een van de volgende situaties:

*Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
*Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
*Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat. De geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
*Je hebt een snelle antigenentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat. Geldigheid = dag van de test plus 1 dag.

Je kan je persoonlijke CST-certificaat digitaal opvragen via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel of mijngezondheid.be . Alle detailinformatie over het CST kan je ook terugvinden op de website van de Vlaamse Overheid: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket

Bij aankomst dien je je Covid Safe Ticket te tonen aan onze medewerkers die de QR-code zullen inscannen.  Wij controleren enkel de geldigheid van het ticket en bewaren geen persoonlijke gegevens.

Voorgaande concerten


Corona update 7/04/2020: Concerten 14 en 15 maart afgelast.


Beste muziekliefhebber,

Door de perikelen rond het coronavirus hebben wij helaas de passieconcerten van zaterdag 14 en zondag 15 maart moeten annuleren. Aansluitend hebben wij gezocht naar mogelijkheden om de twee concerten te verplaatsen naar een latere datum (na de zomervakantie). Tot onze grote spijt is dat niet mogelijk gebleken, om tal van redenen, zodat wij genoodzaakt zijn om de twee uitvoeringen definitief te schrappen.

Uiteraard zijn wij bereid om uw tickets te compenseren. Dat kan op drie manieren:

1. Allereerst kunt u kiezen voor een waardebon die u kunt gebruiken voor het volgende concert van Hortus Musicalis. Zo plannen wij een concert (eveneens met solisten en barokorkest) met uitvoeringen op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 februari 2021. Op het programma staan “Verborgen parels van de Vlaamse Barok”.

2. U kunt ook opteren voor een terugbetaling van uw tickets.

3. Ten slotte kunt u het bedrag van uw ticket(s) doneren aan Hortus Musicalis. Uw financiële steun voor ons koor is bijzonder welkom, zeker nu wij aanzienlijke kosten hebben gemaakt in voorbereiding op dit concert.

U kunt ons uw keuze meedelen aan de hand van dit antwoordformulier. Graag ontvingen wij uw antwoord vòòr 19 april.

Wij hopen op uw begrip en uw steun en kijken er naar uit om u bij ons volgende concert opnieuw te mogen begroeten.

Vriendelijke groeten, namens het bestuur,

Hubert De Neve, Voorzitter
Luc Laurent, Dirigent